phone

Τεχνικές ανακαίνισης μπάνιου

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε τεχνικές ανακαίνισης σπιτιού. Ένα κομμάτι των ανακαινίσεων σπιτιού είναι και η ανακαίνιση μπάνιου.

Ανακαίνιση

Κάθε στοιχείο στην ανακαίνισηθα πρέπει να εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα έπιπλα, δημιουργώντας ένα διακοσμητικό σύνολο με δυνατό αντίκτυπο. Και γι 'αυτό πρέπει να εμπιστευτείτε τους ειδικούς επαγγελματίες στον κλάδο, για να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα και τα ιδανικά χρώματα. Ένας καλός αρχιτέκτονας μπορεί να προτείνει επίσης τις ιδανικές λύσεις για μικρότερα μπάνια, που έχουν την ιδιαιτερότητα τους, λόγω της περιορισμένης τους έκτασης. Εδλω μπορίτε να νημερωθείτε για θέματα που αφορούν την ανακαίνιση.

 

Ανακαίνιση
Ανακαίνιση

Ανακαίνιση μπάνιου

Ο ειδικός θα μελετήσει όλες τις αναλογίες, θα προτείνει το μέγεθος της ντουζιέρας, θα αξιολογήσει με τον ιδανικότερο τρόπο το στυλ που έχετε επιλέξει για να μετατρέψει το μπάνιο σε ένα αριστούργημα λειτουργικότητας και ομορφιάς. Θα μπορούσατε να ξεφυλλίσετε τα περιοδικά διακόσμησης, ή να επισκεφθείτε τα πολλά sites στο διαδίκτυο, που προσφέρουν παραλλαγές κάθε τύπου, αλλά η παρουσία ενός επαγγελματία στον χώρο σας θα λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να σχετίζεται, με την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Ο αρχιτέκτονας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο επίσης στη χρήση των υλικών. Θα μπορούσε να προτείνει το μάρμαρο για τον νιπτήρα, και να το προσαρμόσει απόλυτα με την πορσελάνη των υπόλοιπων ειδών υγιεινής. Ακόμη και η πέτρα είναι ένα υλικό πολύ δημοφιλής στις μοντέρνες κατοικίες: είναι εύκολο στο χειρισμό του, είναι πολύ ανθεκτικό, μπορεί να καθαριστεί χωρίς να υποστεί ζημιά και το πιο σημαντικό, χαρίζει μια ρετρό όψη που θυμίζει τα μπάνια των παλαιών και μεγαλοπρεπών αρχοντικών. Αν επιθυμείτε να ανακαινίσετε ολόκληρη την κατοικία ή ένα δωμάτιο του διαμερίσματος σας, είναι ένας ακόμη λόγος, να επιλέξετε ένα στυλ το οποίο να συνδυάζεται αρμονικά και με τα υπόλοιπα δωμάτια.  Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την ανακαίνιση μπάνιου.

Ανακαίνιση μπάνιου
Ανακαίνιση μπάνιου

Ανακαίνιση σπιτιού με επαγγελματικές λύσεις και με σωστό σχεδιασμό.

Η ανακαίνιση ενός μπάνιου χρειάζεται την υποστήριξη πολλών επαγγελματιών, καθένας από τους οποίους έχει την κατάλληλη εξειδίκευση σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Μια πραγματική ομάδα κατάλληλου εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού θα εκτελέσει στην εντέλεια την αλλαγή των πλακιδίων τοίχου και δαπέδου, τους ελαιοχρωματισμούς των τοίχων, την αντικατάσταση των ειδών υγιεινής, την εγκατάσταση της ντουζιέρας και την επισκευή ή εφόσον αυτό απαιτείται την νέα τοποθέτηση της υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, όπως επίσης, την κατασκευή από γυψοσανίδες, που μπορεί να δώσουν πρακτικές λύσεις στην οργάνωση του χώρου, και την σωστή τοποθέτηση κουφωμάτων από αλουμίνιο ή PVC. Είναι δυνατόν, πριν από την έναρξη των εργασιών, να ζητήσετε το σχέδιο της ανακαίνισης για να αποκτήσετε μία ολοκληρωμένη άποψη της εμφάνισης που θα αποκτήσει το νέο μπάνιο και να κάνετε τις αλλαγές στη φάση του σχεδιασμού. 

 

Τεχνικές ανακαίνισης

Ο χτίστης, για παράδειγμα, θα έχει ως αποστολή την αφαίρεση των παλαιών πλακιδίων από τους τοίχους και το δάπεδο, μαζί με την αποσυναρμολόγηση των παλιών ειδών υγιεινής, χωρίς να καταστρέψει τους σωλήνες ή τους αγωγούς με τρόπο ανεπανόρθωτο. Επίσης θα προετοιμάσει κατάλληλα όλες τις επιφάνειες, σοβαντίζοντας τους τοίχους χωρίς να τους καταστρέψει, για την τοποθέτηση και αρμολόγηση των πλακιδίων, και θα βοηθήσει το έργο του υδραυλικού εάν είναι απαραίτητο να τρυπήσει τους τοίχους για το πέρασμα νέων σωληνώσεων ή των αποχετεύσεων . Θα αντικαταστήσει την μπανιέρα με μία σύγχρονη ντουζιέρα, δημιουργώντας τον κατάλληλο χώρο, στην περίπτωση που έχει επιλεγεί μια διαφορετική θέση μέσα στο δωμάτιο. Θα χτίσει το γνωστό σκαλάκι που διαχωρίζει την ντουζιέρα από τον χώρο που δεσμεύεται από την τουαλέτα και το μπιντέ και θα δώσει μια μικρή κλίση στο δάπεδο ώστε να μην λιμνάζουν και να φεύγουν τα νερά στην αποχέτευση, αν μη τι άλλο, θα αλλάξει το μπάνιο ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Ο τεχνίτης τοποθέτησης των πλακιδίων, θα καλύψει άψογα την κάθε επιφάνεια, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα όργανα για την κοπή των πλακιδίων. Είναι ένα είδος εργασίας που, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον χτίστη. Αλλά επειδή στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τις γεωμετρίες, τις αναλογίες και την ακρίβεια στην εκτέλεση των εργασιών, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τις υπηρεσίες ενός ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. 

Συμβουλές ανακαίνισης 

Ακόμα περισσότερο αν έχετε επιλέξει την επικάλυψη του χώρου με μωσαϊκό ή με πλακάκια από πολύτιμο και εύθραυστο υλικό. Αν χρειαστεί να ανακαινίσετε ένα παλιό μπάνιο θα είναι ζωτικής σημασίας να ελέγξετε όλο το δίκτυο της ύδρευσης και της αποχέτευσης και αν χρειαστεί να γίνουν οι  απαραίτητες αλλαγές ή και οι αντικαταστάσεις των σωληνώσεων, οι οποίες μπορεί να έχουν διαβρωθεί από τη σκουριά.  Οι τρύπιες σωληνώσεις μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στους γείτονες, δεδομένου ότι το φιλτραρισμένο νερό ανάμεσα στα τοιχώματα δημιουργεί υγρασία και μούχλα, καταστρέφοντας τα έπιπλα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία των διαμερισμάτων που βρίσκονται στον παρακάτω όροφο. Οι νέες λύσεις περιλαμβάνουν τη χρήση της πολυστρωματικής σωλήνωσης, των πιο επώνυμων εταιρειών. Πρόκειται για ένα υλικό, πολύ ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση, του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι η ικανότητά του να αντιστέκεται στην υγρασία, παραμένοντας άθικτο για αρκετά χρόνια. Η εγκατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης είναι μια δραστηριότητα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσετε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εάν διαβάστε το άρθρο μας για την ανακαίνιση μπάνιου.

 

Επιλογή υλικών ανακαίνισης

Μιλήσαμε για τις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον εντοιχισμό στους τοίχους, των αποχετεύσεων και των σωληνώσεων των ειδών υγιεινής, επιτρέποντας μια πληθώρα επιλογών σχεδιαστικής παρέμβασης στο μπάνιο σας. Μια κακοτεχνία μπορεί να προκαλέσει το λίμνασμα της υγρασίας, θέτοντας σε κίνδυνο τα πλακάκια και τους τοίχους. Η υγρασία μετατρέπεται σε μούχλα, που εκτός από την άσχημη οσμή της είναι και επικίνδυνη αν δεν υποστεί την σωστή επεξεργασία. Αρκεί κανείς να σκεφτεί τι μπορεί να συμβεί εάν το εντοιχιζόμενο καζανάκι, που είναι εγκλωβισμένο μέσα στον τοίχο, παρουσιάσει πρόβλημα στο φλοτέρ: θα χρειαστεί να αποσυναρμολογηθεί ένα μέρος του τοίχου για να μπορέσουν να εξαχθούν τα εξαρτήματα. Ακόμη και ο ηλεκτρολόγος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανακαίνιση του μπάνιου. Εκτός από την ολοκλήρωση του ηλεκτρολογικού έλεγχου και της σωστής λειτουργίας  του θερμοσίφωνα, των παροχών, των πριζών, των εγκαταστάσεων κ.λ.π. ώστε να επιδιορθωθούν ή να αλλαχθούν, θα βοηθήσει το έργο του υδραυλικού, ακόμη περισσότερο αν έχετε επιλέξει την πολυλειτουργική καμπίνα ντους με υδρομασάζ. Αυτή δεν είναι άλλο από την κάθετη έκδοση ενός κοινού υδρομασάζ, αλλά οι ηλεκτρονικές λειτουργίες (όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού ή της δυνατότητας να έχετε μια χαλαρωτική ντουζιέρα) απαιτεί την εμπειρία ενός επαγγελματία που έχει την τεχνογνωσία αλλά ταυτόχρονα τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με χωνευτά φωτιστικά οροφής ή σποτ βέργα τα οποία εξασφαλίζουν πιο ομοιόμορφο φωτισμό σε κάθε γωνία του μπάνιου, επιτρέποντας επιπλέον την εξοικονόμηση ενέργειας στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα φωτιστικά με φωτοδιόδους (LED). 

Προσωπικό ανακαίνισης σοιτιού

Τέλος, το προσωπικό που θα αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης σπιτιού , θα αποτελείται και από έναν μπογιατζή, κύριος στόχος του οποίου θα είναι να βάψει τους τοίχους του μπάνιου ανάλογα με το γούστο του πελάτη. Δεν πρόκειται να βάψει μόνο τις κενές επιφάνειες που δεν έχουν καλυφτεί από τα πλακάκια. Θα χρειαστεί να δώσει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην λερώσει με χρώμα τις επενδύσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί για τους τοίχους, το πάτωμα αλλά και τα είδη υγιεινής, πολύ περισσότερο αν αυτά είναι φτιαγμένα από ευαίσθητα και ακριβά υλικά. Επίσης θα χρειαστεί να ξύσει το παλιό χρώμα για να απομακρύνει πιθανές κιτρινίλες που οφείλονται στην μούχλα,  στρώσεις βρωμιάς και το ξεφλούδισμα του σοβά. Θα αναλάβει να εξαφανίσει τα σημάδια της υγρασίας και σε δεύτερη φάση θα αποτρέψει την επανεμφάνιση τους με ειδικά προϊόντα που απωθούν την υγρασία και τα φαινόμενα συμπύκνωσης αυτής που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της ημέρας. Μόνο στο τέλος ο μπογιατζής θα μπορέσει να βάψει τους τοίχους, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα κουφώματα και στα γείσα. Το βάψιμο του μπάνιου δεν απαιτεί τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών, εκτός αν επιλεγούν τα χρώματα για την δημιουργία ειδικών εφέ. Μιλάμε για την περίπτωση που προτείναμε παραπάνω για την τεχνική που δίνει στους τοίχους του μπάνιου την όψη του τσιμέντου ή εκείνη της σκουριάς. Εδώ πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η οροφή απαιτεί ένα διαφορετικό χρώμα σε σχέση με τα κατακόρυφα τοιχώματα, για να δημιουργήσει μία διαφοροποίηση μεταξύ των δύο επιφανειών. 

 

Κόστος ανακαίνισης

Αφού αξιολογήσετε ποια είναι η καλύτερη λύση για την ανακαίνιση του μπάνιου σας μπορούμε να προχωρήσουμε με τον προσδιορισμό του συνολικού κόστους, να συντάξουμε τη γνωμοδότηση μας ύστερα από την επικοινωνία μας με τους προμηθευτές και το εξειδικευμένο προσωπικό για το κόστος των υλικών και των εργατικών. Κάθε υλικό που χρησιμοποιείται έχει την τιμή του, η οποία μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα και την επιλεγμένη μάρκα. Για παράδειγμα, το κόστος των ελαιοχρωματισμών αξιολογείται ανά τετραγωνικό μέτρο, και ο απαιτούμενος αριθμός των δοχείων μπογιάς που απαιτούνται, είναι συναφείς προς την πραγματική επιφάνεια που πρόκειται να επικαλυφθεί, συμπεριλαμβανομένης και της οροφής. Μια απλή μπογιά, λευκού χρώματος, κοστίζει πολύ λίγο, αλλά η τιμή της ανεβαίνει εάν η ίδια έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως αντι-μηκυτιακές ιδιότητες που βασίζονται στην νανοτεχνολογία ή αντι-συμπυκνωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες. Ακόμη και οι άοσμες μπογιές, που είναι φτιαγμένες από βιολογικά προϊόντα με μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον, έχουν υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τις άλλες, με τη διαφορά ότι δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, όπως βαρέα μέταλλα επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η βαφή που δίνει στον τοίχο την όψη του τσιμέντου, κοστίζει κάτι παραπάνω σε σύγκριση με ένα απλό βάψιμο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τα λεφτά του, γιατί θα έχετε ένα μπάνιο που θα χαίρεστε να βλέπετε, μοντέρνο και εκλεπτυσμένο. Το μεγαλύτερο έξοδο έχει να κάνει με την επένδυση των τοίχων και του πατώματος. Η τιμή των πλακιδίων ορίζεται ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά το υλικό και το σχέδιο που επιλέγονται μπορεί να αυξήσουν την τιμή. Ένα πλακάκι από ψηφίδες, φτιάχνεται σύμφωνα με εξελιγμένες τεχνικές, που συνδυάζουν σε ένα ενιαίο ορθογώνιο, πολλά μικρά τετράγωνα ενσωματωμένα μεταξύ τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει αντίκτυπο στην τιμή, όπως θα μπορούσε επίσης να έχει αντίκτυπο η παρουσία σχεδίων, πούλιες, πολυτελή φινιρίσματα και ιδιόμορφα χρώματα. Οι νέες τάσεις προτείνουν οικολογικά laminate, πλακάκια ή κεραμικά με γεωμετρική υφή, για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα. Θα ήταν αρκετή η αναζήτηση στο διαδίκτυο για να πάρετε μία ιδέα για τα διαφορετικά είδη και πόσο κοστίζει μια επένδυση αυτού του τύπου ανά τετραγωνικό μέτρο. 

Περιορισμός κόστους ανακαίνισης

Θα μπορούσατε ενδεχομένως να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα επιλέγοντας την λύση που αναφέραμε παραπάνω, δηλαδή να επενδύσετε με πλακάκια μόνο τους τοίχους όπου βρίσκεται η ντουζιέρα και ο νεροχύτης, αλλά θα ήταν χρήσιμο να συνδυάσετε το χρώμα των τοίχων με τα πλακάκια που έχετε επιλέξει. Κατά την εκπόνηση του συνολικού κόστους είναι σημαντικό να υπολογίσετε το κόστος των ειδών υγιεινής, το οποίο ποικίλει ανάλογα με τον τύπο που έχετε διαλέξει. Τα παραδοσιακά κεραμικά γενικότερα διατηρούν σταθερές τιμές, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι αρκετά υψηλός. Η διαφορά στην τιμή γίνεται αισθητή εάν επιλέξετε νεροχύτη από μάρμαρο ή από πέτρα. Πρόκειται για μοναδικά κομμάτια τα οποία έχουν κατασκευαστεί μεμονωμένα, και η αξία τους συνδέεται τόσο με τον σχεδιαστή όσο και την μάρκα που το έχει κατασκευάσει. Με άλλα λόγια, εκτός από την λειτουργικότητα και την μοναδικότητα ενός διαφορετικού νεροχύτη, αγοράζετε ένα κομμάτι σύγχρονης τέχνης, που είναι πρακτικό στην χρήση του και όμορφο να το βλέπετε και να το θαυμάζετε. Το ίδιο ισχύει και για τις βρύσες. Εάν το υλικό, οι γραμμές, ο σχεδιασμός είναι εκλεπτυσμένος και κομψός, το κόστος θα είναι σημαντικό και θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό. Υπάρχουν, για παράδειγμα, βρύσες καταρράκτης ή από χαλκό με επίστρωση αποστράγγισης από γυαλί. Αυτά τα αξεσουάρ μπορούν να διακοσμήσουν και να ομορφύνουν το μπάνιο χωρίς να χάσουν την λειτουργικότητα τους για την οποία έχουν σχεδιαστεί. Να θυμάστε ότι το μοντέλο και το χρώμα της βρύσης θα πρέπει να είναι το ίδιο στον νεροχύτη, στο ντους και στο μπιντέ για να διατηρηθεί η σωστή ισορροπία στο σύνολο του εξοπλισμού που έχετε επιλέξει. 

Συνολικό κόστος ανακαίνισης

Η εκτίμηση του συνολικού κόστους θα περιλαμβάνει και τα έξοδα για το σύστημα των σωληνώσεων. Η επιλογή του υλικού δεν επηρεάζει κατά πολύ το τελικό κόστος, ενώ τα έξοδα εγκατάστασής και τοποθέτησης μπορεί να κάνουν την διαφορά. Είναι δυνατόν να αποσυναρμολογηθεί το πάτωμα, η να τοποθετηθούν τα νέα πλακάκια πάνω από τα ήδη υπάρχον, χρησιμοποιώντας ειδικές κόλλες, που εξασφαλίζουν το κατάλληλο κράτημα. Το τσιμέντο, είναι ένα άλλο σημαντικό υλικό που χρησιμεύει στο χτίσιμο του συστήματος των σωληνώσεων και των ειδών υγιεινής, καθώς επίσης και στα κενά που άφησε η απομάκρυνση της μπανιέρας. Μεταξύ των υλικών θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν τα καλώδια μίας νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ή επίσης οι εργασίες για την διαρρύθμιση των εξόδων στην περίπτωση που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε χωνευτά σποτ. Η εταιρεία μας διασφαλίζει το άρτιο αποτέλεσμα χάρη στο εξειδικευμένο προσωπικό που εγγυάται την ολοκλήρωση των εργασιών δίχως κακοτεχνίες και επίσης στην επιλογή επώνυμων υλικών που εξασφαλίζουν την άριστη χρήση με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε την κεντρική μας σελίδα για να ενημερώνεστε για θέματα ανακαίνισης σπιτιού: https://www.domi-anakainisi.gr/

Media

Σας άρεσε αυτό; Κοινοποιήστε το!