phone

Ανακαίνιση στο μπάνιο

Οι εργασίες για την ανακαίνιση του μπάνιου συνήθως γίνονται όταν επιθυμούμε να κάνουμε ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού μας πιο σύγχρονο και λειτουργικό. Πριν προχωρήσουμε με την ανακαίνιση του μπάνιου, είναι σημαντικό να συμβουλευτούμε τους ειδικούς επαγγελματίες στον χώρο, που είναι σε θέση να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας, στο σύνολο τους, όλες τις εργασίες και τις παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν. 

 

Ανάγκη ανακαίνισης μπάνιου

Στην πραγματικότητα, όταν αποφασίζουμε να ανακαινίσουμε έναν χώρο της κατοικίας μας, πολύ περισσότερο το μπάνιο μας, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με τις βασικές ανάγκες ανακαίνισης  και να μην μείνουμε μόνο στην αισθητική πλευρά του έργου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αισθητική πλευρά έχει να κάνει με την επιλογή και τοποθέτηση πλακιδίων και ειδών υγιεινής ή τυχόν ελαιοχρωματισμούς. Όμως καλό είναι να εμβαθύνουμε περισσότερο στις ανάγκες της ανακαίνισης του μπάνιου, τόσο σε επίπεδο της υδραυλικής εγκατάστασης, όσο και των ηλεκτρολογικών εργασιών.  Εάν θέλετε να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών ανακαίνισης μπάνιου τότε μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας που περιγράφει τις ανάγκες ανακαίνισης σπιτιού.

 

Ανακαίνιση σπιτιού

Η DOMI-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, είναι μια από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες στον χώρο της ανακαίνισης σπιτιού, κατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων. Με την πολυετή μας εμπειρία στις ανακαινίσεις σπιτιών και με γνώμονα τις συστάσεις και τις επιθυμίες των πελατών μας, έχουμε αναλάβει ιδιωτικά εξατομικευμένα έργα ανακαινίσεων κάθε μεγέθους, ολοκληρώνοντας πάντοτε μόνο πετυχημένες ανακαινίσεις. Ξεκινώντας από μια ιδέα, φτάνουμε στην πρακτική ολοκλήρωση της το συντομότερο δυνατό. Έτσι ώστε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ανακαίνισης σπιτιού των πελατών μας και ταυτόχρονα να προκαλέσουμε την ελάχιστη ενόχληση κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών ανακαίνισης του χώρου σας. Στην κεντρική μας σελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που αφορούν την ανακαίνιση σπιτιού.

 

Ανακαίνιση σπιτιού
Ανακαίνιση σπιτιού

Σχέδιο ανακαίνισης 

Η ανακαίνιση του μπάνιου ξεκινάει από μια ιδέα: τι θέλει ο πελάτης; Από αυτό, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα σχέδιο ανακαίνισης, που θα είναι σύμφωνο με αυτό που επιθυμείτε, που θα σέβεται τα χαρακτηριστικά και τις κατευθυντήριες γραμμές. Αλλά και που θα είναι επίσης εφικτό από την άποψη της λειτουργικότητας. Για την πραγματοποίηση του σχεδίου ύστερα από συνεννόηση, κανονίζεται μία συνάντηση στο χώρο σας, για να καταλάβουμε την δυναμική και τους περιορισμούς του χώρου και μόνο τότε προτείνουμε το σχέδιο ανακαίνισης το οποίο εγκρίνεται από τον πελάτη. Στο σχέδιο ανακαίνισης καθορίζονται και τα βήματα της ανακαίνισης του σπιτιού. Το κάθε βήμα πρέπει να γίνει σωστά, με τον κατάλληλο τρόπο εκτέλεσης εργασιών και τα κατάλληλα υλικά ανακαίνισης.  Πάνω σε αυτό το θέμα έχουμε γράψει ένα εξειδικευμένο άρθρο που αναφέρεται στα βήματα ανακαίνισης σπιτιού

 

βήματα ανακαίνισης σπιτιού
βήματα ανακαίνισης σπιτιού

Επιλογή υλικών ανακαίνισης μπάνιου

Σε αυτό το στάδιο, αφού ακολουθήσει η διαβούλευση με τον πελάτη για τις εργασίες που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν και όλα τα στάδια της ανακαίνισης, είμαστε αντιμέτωποι με την επιλογή των υλικών, των ειδών υγιεινής και των πλακιδίων που πρέπει να ληφθούν, κατά τέτοιο τρόπο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι τέλειο, διαμορφώνοντας παράλληλα το ακριβές κόστος ανακαινισης σύμφωνα με τον δικό σας προϋπολογισμό. 

 

Επιτυχημένη ανακαίνιση

Μια ανακαίνιση μπάνιου, μπορεί να θεωρηθεί σωστή και επιτυχημένη μόνο όταν ξεκινά από τον έλεγχο των υδραυλικών και των αποχετευτικών εγκαταστάσεων: από την στιγμή που αφαιρούνται τα παλαιά είδη υγιεινής και τα παλαιά πλακίδια από τους τοίχους και το δάπεδο, γίνεται πράγματι ο έλεγχος του χώρου πιο εύκολος, για πιθανά δομικά προβλήματα και για να πιστοποιηθεί ότι όλα είναι απολύτως φυσιολογικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας ανακαίνισης που προτείνουμε στον πελάτη μας. 

 

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με το σχέδιο ανακαίνισης, μπορούμε επίσης να αναλάβουμε τις επιθυμητές αλλαγές στον φέροντα οργανισμό της υδραυλικής εγκατάστασης. Κάνουμε ανακαίνιση στα υδραυλικά προκειμένου να προσαρμόσουμε τη διαμόρφωση του μπάνιου στις απαιτήσεις του νέου σχεδιασμού. Μόνο τότε και εφόσον ολοκληρωθεί επιμελώς ο έλεγχος της υδραυλικής εγκατάστασης με τις απαραίτητες προσαρμογές αλλά και ο πλήρης ηλεκτρολογικός έλεγχος ώστε να επιδιορθωθούν ή να αλλαχθούν οι εγκαταστάσεις, οι πρίζες, ο φωτισμός, οι γειώσεις κ.λ.π. μπορούμε να περάσουμε στην τοποθέτηση των πλακιδίων και των νέων ειδών υγιεινής, ώστε να παραδώσουμε ολοκληρωμένο το έργο στον πελάτη. Η ανακαίνιση στα υδραυλικά αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης σπιτιού. Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία των υδραυλικών έχουμε γράψει ένα άρθρο με θέμα την ανακαίνιση στα υδραυλικά

 

Ανακαίνιση στα υδραυλικά
Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Κόστος ανακαίνισης

Το κόστος ανακαίνισης του μπάνιου εξαρτάται από το είδος της επέμβασης που θέλετε να πραγματοποιήσετε, από το σύνολο των εργασιών που απαιτείται, από το σχέδιο της ανακαίνισης όπως επίσης και από τα υλικά που χρησιμοποιούνται: υπάρχουν διάφορες κλίμακες τιμών, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Για την εκτέλεση του έργου, τηρούμε πάντα πιστά τις οδηγίες του προϋπολογισμού του πελάτη και η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης σέβεται πάντα τα καθορισμένα όρια. Όταν έχουμε να επιτελέσουμε εργασίες, όπως για παράδειγμα, την ανακαίνιση ολόκληρης της κατοικίας ή του επαγγελματικού χώρου, πάντοτε ισχύουν οι ίδιες μέθοδοι εργασίας

 

Εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο στόχος μας είναι η ικανοποίηση του πελάτη με μια ολοκληρωμένη και πετυχημένη εργασία ανακαίνισης, που σέβεται και πληρεί τις προδιαγραφές υψηλού επιπέδου, γεγονός που όπως είναι γνωστό μας καθιστά ως μία από τις πιο αξιόλογες εταιρείες του κλάδου. Προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργήσουμε έργα ανακαίνισης άξια των προσδοκιών σας, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά και αξιοποιώντας τον επαγγελματισμό και την εμπειρία από τους καλύτερους σχεδιαστές και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που διαθέτει η αγορά. 

 

Εργασίες ανακαίνισης σπιτιού
Εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

Λύσεις ανακαίνισης σπιτιού

Η ανακαίνιση του μπάνιου της κατοικίας σας είναι μια δουλειά που απαιτεί δέσμευση και πόρους. Δεν είναι μία εργασία που μπορείτε να υλοποιήσετε από μόνοι σας, όπως για παράδειγμα τυγχάνει σε επίπεδο διακόσμησης, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται να αλλάξετε τα είδη υγιεινής, να αντικαταστήσετε την μπανιέρα σας με μία ντουζιέρα, να επιλέξετε τα είδη υγιεινής με βάση τη λειτουργικότητα, πέρα από την αισθητική τους. Στην πραγματικότητα, οι προτεινόμενες λύσεις ανακαίνισης σπιτιού  από τους ειδικούς στον τομέα αυτό, βασίζονται στη λογική της πρακτικότητας, προσφέροντας προτάσεις με καθαρές και κομψές γραμμές, που να ταιριάζουν σε κάθε γούστο. 

 

Μοντέρνο μπάνιο

Πλέον, σε ένα μοντέρνο μπάνιο δεν υπάρχουν οι μεγάλοι και ογκώδεις νιπτήρες, με τα ντουλαπάκια στο κάτω μέρος, όπου συνηθιζόταν να αποθηκεύονται τα απορρυπαντικά ή τα πανάκια. Ο νιπτήρας, σήμερα, είναι ένα μοντέρνο και απαραίτητο αξεσουάρ, που προέρχεται για παράδειγμα από ένα μόνο κομμάτι πορσελάνης, το οποίο στηρίζεται σε ένα ράφι, κατά τέτοιο τρόπο που βελτιώνει και απλοποιεί τη γεωμετρία του μπάνιου, κάνοντας το ευρύχωρο και τακτοποιημένο. Ακόμη και η μπανιέρα, στα μοντέρνα μπάνια, αντικαθίσταται από την ντουζιέρα. 

 

Μοντέρνο σπίτι

Σκεφτείτε τα διαμερίσματα των τελευταίων δεκαετιών, πολύ μικρά και ειδικά σχεδιασμένα για εκείνους που καθημερινά περνούν τις δραστηριότητες τους ανάμεσα στο σπίτι, στην εργασία και την αναψυχή. Η ντουζιέρα, είναι ιδανική για την ευκολία της και προπάντων για την ικανότητα που έχει να καταλαμβάνει μικρό χώρο (το μικρότερο μέγεθος είναι 70 x 70 εκατοστά) πολύ περισσότερο αν εγκατασταθεί στην γωνία και όχι στο κέντρο του δωματίου. Οι ντουζιέρες μπορούν να μετατραπούν σε καμπίνες ντους, πολύ πιο ευρύχωρες και λειτουργικές, που δίνουν ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και σύγχρονο στυλ στο μπάνιο σας και σας επιτρέπουν να ζήσετε καθημερινές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης

 

Έπιπλα μπάνιου

Και τα έπιπλα μπάνιου, επίσης, διατηρούν την ομορφιά τους και γίνονται λειτουργικά και μοντέρνα. Προκειμένου να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, χωρίς όμως να χάνουν τον πρακτικό τους χαρακτήρα, πολλά από τα έπιπλα μπάνιου αναπτύσσονται σε ύψος, και όχι σε βάθος, ενώ άλλα επεκτείνονται σε μήκος για να καταλαμβάνουν μόνο ένα μικρό τμήμα του τοίχου. Οι κομψές και καθαρές γραμμές είναι το αποτέλεσμα των νέων τεχνολογιών, που στην πράξη, επιτρέπουν τον εντοιχισμό του αποχετευτικού συστήματος και των σωληνώσεων της υδραυλικής εγκατάστασης για το λουτρό, τον νιπτήρα και τον μπιντέ, επιτρέποντας πολλαπλές δυνατότητες δημιουργικής και σχεδιαστικής παρέμβασης στο μπάνιο σας. 

 

Τελικό αποτέλεσμα ανακαίνισης μπάνιου

Το τελικό αποτέλεσμα ανακαίνισης μπάνιου θα είναι ένα μεγάλο μπάνιο, ακόμη και αν πρόκειται για έναν χώρο περιορισμένων διαστάσεων, και το αίσθημα τάξης και ισορροπίας θα επικρατεί σε κάθε γωνιά. Η τοποθέτηση και αρμολόγηση των πλακιδίων, στους τοίχους και στο δάπεδο, παίζει θεμελιώδη ρόλο. Τα πλακάκια διακοσμούν με κομψότητα και στυλ, πολύ περισσότερο αν πρόκειται για σχέδια που συχνά μπορούν να συγκριθούν με έργα τέχνης.  Εδώ μπορείτε αν ενημερωθείτε από τη σελίδα μας που αφορά την ανακαίνιση μπάνιου: https://www.domi-anakainisi.gr/renovations/bath-renovation

 

Επιλογές ανακαίνισης σπιτιού

Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι έχει αυξηθεί πάρα πολύ η γκάμα πλακιδίων σε σχέδια, χρώματα και υλικά κατασκευής (πορσελάνινα, κεραμικά, ποικιλίες γρανίτη κ.α.) όπως επίσης και οι διαστάσεις τους. Τα μεγάλα πλακάκια κάνουν έναν χώρο να φαίνεται επιβλητικός ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί έναν μικρό χώρο να τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος. Ψηφιδωτά, οικολογικό δάπεδο laminate, πλακάκια ανάγλυφα είναι οι τελευταίες τάσεις στο χώρο των επενδύσεων. Σημαντική είναι επίσης η επιλογή των πλακιδίων για την ανακαίνιση. Εδώ έχουμε πολλές επιλογές τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε διαβάζοντας το άρθρο μας με θέμα την επιλογή πλακιδίων για ανακαίνιση

 

επιλογή πλακιδίων για ανακαίνιση
επιλογή πλακιδίων για ανακαίνιση

Ανακαίνιση και διακόσμηση

Εντούτοις, θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνικές ελαιοχρωματισμού για να εξοικονομήσετε χρήματα, χωρίς όμως να θυσιάσετε την ομορφιά ενός διακοσμημένου τοίχου. Θα μπορούσατε για παράδειγμα, να τοποθετήσετε μια σειρά από πλακάκια μόνο στην γωνία όπου βρίσκεται η ντουζιέρα, προστατεύοντας έτσι τον τοίχο από το νερό και την υγρασία, και με τις κατάλληλες τεχνικές ελαιοχρωματισμού να δώσετε στους τοίχους του μπάνιου την όψη του τσιμέντου, δημιουργώντας μία βιομηχανική και αστική ατμόσφαιρα, ή την όψη της σκουριάς, εφόσον προτιμάτε έναν τόνο νεωτερικότητας. Ακόμη και οι βρύσες μπορούν να γίνουν ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ, πολύ περισσότερο αν συνδυαστούν με το είδος των επίπλων στο ύφος της διακόσμησης που έχετε επιλέξει: το ρουστίκ ύφος διακόσμησης απαιτεί για τις βρύσες την χρήση του χαλκού σε κλασσικές γραμμές, ενώ τα γεωμετρικά και πολυμορφικά έπιπλα ταιριάζουν με τις φουτουριστικές γραμμές. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας με θέμα το συνδυασμό ανακαίνισης σπιτιού και διακόσμησης.

Ανακαίνιση και διακόσμηση
Ανακαίνιση και διακόσμηση

 

Media

Σας άρεσε αυτό; Κοινοποιήστε το!