phone

Μετά την ανακαίνιση σπιτιού χρειάζεται συντήρηση

Μόλις έχετε ανακαινίσει το σπίτι σας. Έχετε βάλει τα καινούργια αλουμίνια στα ανοίγματα του σπιτιού σας. Έχετε βάλει τις καινούργιες σωληνώσεις στο μπάνιο σας. Έχετε ένα σπίτι σχεδόν καινούργιο μετά από την ανακαίνιση. Και τώρα; Πως θα το συντηρήσετε ώστε να παραμείνει για πάντα καινούργιο; Τι πρέπει να προσέξετε ώστε το σπίτι σας να παραμείνει για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακριβώς όπως είναι κατά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης σπιτιού;

 

Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας σαν καινούργιο μετά την ανακαίνιση

Πολλοί δεν γνωρίζουν πώς να καθαρίσουν τις κλειδαριές στα κουφώματα αλουμινίου. Επίσης δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο να καθαρίζουν τα κουφώματά τους ώστε να μην μπλοκάρουν με την πάροδο του χρόνου. Ιδιαίτερα στο κάτω μέρος του κουφώματος όπου γεμίζει σκόνες. Πώς να καθαρίσω το τη μπανιέρα ή το νεροχύτη όταν βουλώσουν; Μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα τα υλικά του εμπορίου ή μήπως πρέπει να αποφύγω κάποια διότι θα μου φθείρουν τις σωληνώσεις; Ακόμα καλύτερα, τι θα πρέπει να προσέξω ώστε να μη βουλώνει συχνά ή να μη βουλώσει ποτέ η μπανιέρα ή ο νεροχύτης; Όλα αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τον ιδιοκτήτη που μόλις παρέλαβε το ανακαινισμένο του σπίτι. Εμείς είμαστε εδώ για να του δώσουμε όλες τις συμβουλές ώστε το σπίτι του να παραμένει για πολύ καιρό όπως ακριβώς ήταν κατά το πέρας της ανακαίνισης του σπιτιού.

 

Οδηγίες συντήρησης σπιτιού

Το κάθε υλικό θέλει δικές του οδηγίες συντήρησης. Για παράδειγμα άλλες οδηγίες συντήρησης θέλει ο καθαρισμός στις πόρτες ασφαλείας, άλλη είναι η φροντίδα των εσωτερικών πορτών, άλλο για τις ντουλάπες, τις κουζίνες κλπ.

Στις πόρτες ασφαλείας εξαρτάται πάντα από το υλικό δηλαδή από τι υλικό είναι η πόρτα μας χρειάζεται και τον αντίστοιχο καθαρισμό. Δηλαδή εμείς με κάθε πόρτα παραδίδουμε έντυπο συντήρησης το οποίο σου αναγράφει μέσα πως θα την καθαρίσεις με τι υλικά όταν είναι μια ξύλο laminate.

 

Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Όταν είναι πόρτα από laminate ξύλο το μόνο που χρειάζεται είναι με ένα πανάκι να το βρέχουμε ελάχιστα με ένα πολύ έτσι νωπό ελαφρύ ώστε να καθαρίζουμε την πόρτα. Δεν χρειάζεται καμία άλλη συντήρηση. Όλα τα στοιχεία δεν χαλάνε δεν γρασάρουν δεν βάζουμε σπρέι. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Τώρα αν είναι αλουμινίου η θωρακισμένη πόρτα, δηλαδή με επένδυση αλουμινίου, πάλι με ένα πανάκι αν είναι κάποια έντονη  βρωμιά  θα την καθαρίσουμε λίγο με απορρυπαντικό. Οποιοδήποτε απορρυπαντικό, ας πούμε και με ένα σαπούνι πιάτων, οτιδήποτε την κάνεις λίγο να καθαρίσει. Στην ειδική περίπτωση που το σπίτι βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και έχουμε inox  στοιχεία, τα inox στοιχεία κοντά στην θάλασσα μπορούν να πιάσουνε μια βρώμα που να φαίνεται σαν σκουριά. Ωστόσο δεν είναι σκουριά αυτό θέλει ένα ειδικό σπρέι για τα ανοξείδωτα, το καθαρίζουμε μία φορά στο τόσο και είμαστε πένα.

 

Σπρέι καθαρισμού για τα κουφώματα

Το ειδικό αυτό σπρέι καθαρισμού για τα κουφώματα μπορείτε να το προμηθευθείτε είτε σε χρωματοπωλεία ή από εμάς. Καθαρίζεις σε αυτό όποτε εμφανίζεται αυτού του είδους η βρωμιά  με αυτό το ειδικό σπρέι και είσαι μια χαρά. Δηλαδή δεν χρειάζεται κάτι άλλο κάποια ιδιαίτερη φροντίδα επομένως ο καλύτερος καθαρισμός πόρτας ασφαλείας είναι με ένα πανάκι.

 

Εσωτερικές πόρτες

Η εσωτερική πόρτα ομοίως με ένα νωπό πανάκι ελαφρά αν έχει πολλά νερά καθαρίζουμε την εσωτερική μας πόρτα ότι υλικό και να είναι και είμαστε μια χαρά. 

 

Κουφώματα αλουμινίου

Τώρα στα κουφώματα αλουμινίου. Όσον αφορά τα τζάμια τα πράγματα είναι απλά. Τα καθαρίζουμε κανονικά με καθαριστικό τζαμιού. Όσον αφορά το αλουμίνιο ή το pvc, αυτά τα καθαρίζουμε με ένα πανάκι χωρίς σαπούνια και χωρίς απορρυπαντικά. Όσον αφορά τώρα τα κουφώματα με συρόμενο οδηγό, πολλές φορές γεμίζει βρωμιές και ακαθαρσίες στον οδηγό. Εκεί απλά πρέπει να βάλουμε σκούπα ηλεκτρική για να μαζέψουμε τις ακαθαρσίες. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας που αφορά την ανακαίνιση με Ποιοτικά Κουφώματα:

https://www.domi-anakainisi.gr/news/item/14-anakainisi-me-poiotika-koufomata

 

ανακαίνιση με Ποιοτικά Κουφώματα
ανακαίνιση με Ποιοτικά Κουφώματα

Καθάρισμα κουφωμάτων αλουμινίου

Εδώ βέβαια να τονίσουμε ότι το καθάρισμα γίνεται για λόγους υγιεινής και όχι για λόγους συντήρησης των κουφωμάτων. Το αλουμίνιο όσο καιρό και να μείνει ακαθάριστο και ότι βρώμα κι αν μαζέψει δε θα χαλάσει. Το ίδιο ισχύει και για τις πόρτες ασφαλείας καθώς και για την εσωτερική πόρτα. Δηλαδή απλά την καθαρίζεις για να είναι ωραία και καθαρή. Δεν χαλάει γενικά, μόνο αν πέσουν λάδια, χρώματα πάνω και μείνει καιρό. Αυτό ισχύει για όλες τις πόρτες, από ότι υλικό και να είναι. Επίση ςεδώ αν τοίσουμε οτι τα κουφώματα αλουμινίου βοηθούν στην ενίσχυση τςη αντιδιαρρηκτιής προστασίας του σπιτιού. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας που αφορά τα κουφώματα αλουμινίου που επιλέγονται για να τοποθετηθούν σε μια ανακαίνιση. Και ειδικότερα πως μπορούμε να βοηθήσουμε την ενίσχυση της αντιδιαρρηκτικής προστασίας με την ανακαίνιση σπιτιού

https://www.domi-anakainisi.gr/news/item/13-enisxisi-tis-antidiarriktikis-prostasias-me-tin-anakainisi-spitiou

 

ενίσχυση της αντιδιαρρηκτικής προστασίας με την ανακαίνιση σπιτιού
ενίσχυση της αντιδιαρρηκτικής προστασίας με την ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση στα υδραυλικά

Πάμε τώρα στην ανακαίνιση στα υδραυλικά. Καλό είναι να λαμβάνουμε τα μέτρα μας ώστε να μη βουλώνει ο νεροχύτης. Γενικά δεν πρέπει να ρίχνουμε λίπη και να μένουν μέσα στις σωλήνες. Δηλαδή όταν ρίχνουμε στο νεροχύτη λίπη από κατσαρόλες χωρίς να ρίξουμε ζεστό νερό, αυτά μετά θα γίνουν στέρεα μέσα στις σωληνώσεις, τις οποίες και θα φράξουνε. Δηλαδή θέλει τέτοια προσοχή, να το καθαρίζεις σκεύη με λίπη πάντα μετά να ανοίγεις λίγο ζεστό νερό. Το ζεστό νερό πηγαίνει στις αποχετεύσεις και το διαλύει το λίπος, ώστε να φεύγει και να μη μένει μέσα στην αποχέτευση. Αυτή είναι η συμβουλή μας: ζεστό νερό μετά το λίπος. Επίσης μια άλλη συμβουλή είναι γενικά μην ρίχνετε μεγάλα αντικείμενα, ογκώδη αντικείμενα στις αποχετεύσεις. Αυτά πρέπει να τα πετάτε στα σκουπίδια. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την ανακαίνιση στα υδραυλικά:

https://www.domi-anakainisi.gr/news/item/18-anakainisi-sta-ydravlika

 

Ντουλαπάκια της κουζίνας

Συνεχίζουμε τη συντήρηση του αποτελέσματος της ανακαίνισης με τα ντουλαπάκια στην κουζίνα. Εδώ το πρόβλημα δημιουργείται από τους υδρατμούς . Και εδώ η λύση είναι απλή, με ένα πανάκι και αυτά καθαρίζουν εύκολα. Με ένα πανί παίρνουμε τους υδρατμούς από τον απορροφητήρα και από τα ντουλάπια. Με ένα πανάκι το οποίο πολύ λίγο να είναι νωπό καθαρίζεις και είσαι μια χαρά δεν χρειάζεται κάτι άλλο, και τα πλακάκια. Μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερο άρθρο μας για να ενημερωθείτε πάνω στην επιλογή πάγκου για ανακαίνιση κουζίνας:

https://www.domi-anakainisi.gr/news/item/16-epilogi-pagkou-gia-anakainisi-kouzinas

 

Ξύλινο πάτωμα

Όταν έχουμε ξύλινο πάτωμα καταρχήν δεν πρέπει να το βρέχουμε πολύ. Δηλαδή το ξύλινο πάτωμα να θέλει προσοχή να μην είναι πολύ βρεγμένη η σφουγγαρίστρα. Να είναι όσο τον δυνατόν λιγότερη βρεγμένη να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνή ας πούμε. Με αυτό τον τρόπο γίνεται το σφουγγάρισμα. Δεν θέλει τακτικό σφουγγάρισμα δηλαδή μια φορά στις 10- 15 μέρες, δε θέλει να το σφουγγαρίζεις και κάθε μέρα. Τις υπόλοιπες το κάνεις με παρκετέζα. Δηλαδή η παρκετέζα παίρνει την σκόνη και το καθαρίζει. Δεν θέλει νερά. Από εκεί και πέρα εάν θέλουμε να καθαρίσουμε το πάτωμα με ισχυρά απορρυπαντικά τότε μπορούμε να πάρουμε κάποιο απορρυπαντικό ειδικό για ξύλο που να το τρίβει και να το συντηρεί. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ειδικών καθαριστικών που μπορείτε να επιλέξετε.

Πάτωμα με πλακίδια στην ανακαίνιση σπιτιού

Όσον αφορά το πλακάκι που τοποθετήθηκε κατά την ανακαίνιση του σπιτιού, εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με τα πλακίδια κάνουμε ότι θέλουμε. Βέβαια πάντα χρειάζεται μέτρο, για παράδειγμα δεν ρίχνουμε διαβρωτικά και άλλα υλικά που μπορεί να προκαλέσουν φθορά. Με τη χλωρίνη με ότι θέλουμε. Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο επιλέγονται πλακάκια και όχι ξύλο. Τοποθετούνται πλακάκια επειδή έχουν λιγότερη συντήρηση από το ξύλο. Εδώ βέβαια μετράει και η ποιότητα γιατί όσο πιο καλό είναι το πλακάκι τόσο πιο πολύ θα αντέχει. Όσο πιο καλό είναι το πλακάκι τόσο λιγότερο θα φθείρεται. Εδώ έχουμε ένα άθρο με θέμα την επιλογή πλακιδίων για ανακαίνιση:

https://www.domi-anakainisi.gr/news/item/15-epilogi-plakidion-gia-anakainisi

Συντήρηση των τοίχων του σπιτιού

Ερχόμαστε τώρα στους τοίχους του σπιτιού. Πολλοί προβληματίζονται κατά πόσο ενδείκνυται το πλύσιμο του τοίχου στο σπίτι. Η απάντηση είναι αρνητική. Όχι δεν ενδείκνυται να πλένετε τον τοίχο στο σπίτι, παρά μόνο αν λερωθεί πολύ. Ή αν έχουμε μικρά παιδιά και η καθαριότητα πρέπει να είναι αυξημένη, τότε μπορούμε με ένα πανάκι και ένα σφουγγαράκι λίγο βρεγμένο να το καθαρίσουμε. Όμως και πάλι με πολλή προσοχή διότι αν είναι βρεγμένο και το χρησιμοποιήσουμε για την καθαριότητα του τοίχου μπορεί να αφήσει σημάδι.

Καλή χρήση σπιτιού μετά την ανακαίνιση

Γενικότερα καλό είναι να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε τα υλικά στο σπίτι μας μετά την ανακαίνιση. Να μην κοπανάμε τις πόρτες με δύναμη. Να μην αφήνουμε τα παιδιά να πέφτουν με δύναμη πάνω στις μπαλκονόπορτες ή στις ντουλάπες. Όσο καλύτερη χρήση κάνουμε στα υλικά, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο χρόνος ζωής τους και τόσο μικρότερη η φθορά τους. Απλή λογική χρειάζεται, και όχι καμιά επιστήμη.

Βαψίματα στους τοίχους

Πολλοί βλέπουν ένα ένα σκασιματάκι στον τοίχο και προβληματίζονται κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι θέλει βάψιμο. Εάν δεν έχει υγρασία τότε το πιθανότερο είναι ότι θα θέλει ένα απλό βάψιμο . Το θέμα είναι να μην έχει υγρασία. Αυτό το καταλαβαίνουμε κοιτάζοντας το σημείο που έχει σκάσει το χρώμα. Βλέπουμε αν έχει πετάξει δηλαδή το χρώμα πολύ και είναι και νωπό έχει υγρασία μέσα.

Είδη υγιεινής

Απλή λογική χρειάζεται και για τα είδη υγιεινής. Και αυτά δεν θέλουν κάτι το ιδιαίτερο, δηλαδή απλά μια καλή χρήση. Να μην ξανά ανοίγεις κλείνεις με όλη σου την δύναμη, να κάνεις καλή χρήση και τα είδη υγιεινής θα είναι μια χαρά.

Ανακαίνιση σπιτιού

Όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν την ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να τα συζήσετε μαζί μας σε μια επίσκεψη στα γραφεία μας. Ασχολούμαστε με ανακαινίσεις σπιτιών και διαθέτουμε δυο γραφεία. Το πρώτο βρίσκεται στο Καματερό και το δεύτερο βρίσκεται στους Αμπελόκηπους. Μια επίσκεψη θα σας λύσει όλες τις απορίες και τις ανησυχίες πάνω στην ανακαίνιση του σπιτιού σας.

Media

Σας άρεσε αυτό; Κοινοποιήστε το!