phone

Ανακαίνιση με Ποιοτικά Κουφώματα

Ανακαίνιση με Ποιοτικά Κουφώματα

Η εταιρεία μας στις ανακαινίσεις που αναλαμβάνει χρησιμοποιεί επιλεγμένα κουφώματα που παρέχουν μέγιστο βαθμό αντοχής, ηχομόνωσης, θερμομόνωσης και αντιδιαρρηκτικής προστασίας. Χρησιμοποιούμε τόσο κουφώματα αλουμινίου όσο και συνθετικά κουφώματα pvc. Η κάθε κατηγορία κουφωμάτων έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε με απλά λόγια σε αυτό το άρθρο.

Όλα τα κουφώματα που χρησιμοποιούνται σε ανακαινίσεις είναι ίδια μεταξύ τους;

Όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι το οποίο μόλις ανακαινίστηκε η αίσθηση που αφήνει είναι συνήθως πολύ ευχάριστη. Τα καινούργια υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανακαίνιση συνήθως εντυπωσιάζουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και δίνουν την αίσθηση άριστης ποιότητας. Ειδικότερα τα κουφώματα, με μια πρώτη ματιά είναι όλα ίδια. Αυτή ή πρώτη εντύπωση όμως είναι λανθασμένη. Από την ποιότητα του κουφώματος, το πάχος του και τις πιστοποιήσεις που το συνοδεύουν εξαρτώνται κάποιες πολύ σημαντικές παράμετροι. Θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντιδιαρρηκτική προστασία είναι οι σημαντικότερες απαιτήσεις που έχουμε από τα κουφώματά μας. Όσο καλύτερο είναι το κούφωμα τόσο καλύτερες θα είναι και οι επιδόσεις του. Και βέβαια τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντοχή και ο χρόνος ζωής του.

Κουφώματα αλουμινίου ή pvc;

Εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία στην οποία έχουμε τοποθετήσει δυο κουφώματα. Το αριστερό είναι κούφωμα pvc ενώ το δεξί είναι κούφωμα αλουμινίου με θερμοδιακοπή. Ανοιγόμενα και τα δυο. Ποιό από τα δυο θα προτιμούσατε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας και γιατί;

κουφώματα
κουφώματα

Αν θέλαμε να κάνουμε μια γρήγορη επιλογή τότε θα λέγαμε οτι το κούφωμα pvc είναι καλύτερο όταν είναι ανοιγόμενο. Το συρόμενο κούφωμα pvc το αποφεύγουμε διότι δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς, δεν πολυκατασκευάζεται, δεν συνηθίζεται σε συρόμενα.  Όταν έχουμε ανοιγόμενο ή ανοιγόμενο ανακλινόμενο τότε προτιμάμε το pvc. Αν έχουμε κουφώματα συρόμενα τότε θα προτιμήσουμε το αλουμίνιο. Αν έχουμε κουφώματα ανοιγόμενα τότε θα προτιμήσουμε το pvc.

Βλέποντάς τα εξωτερικά παρατηρούμε ότι γενικά το pvc είναι λίγο πιο ματ και πιο απαλό. Επίσης το pvc και πιο ζεστό. Το αλουμίνιο είναι πιο κρύο. Επιπλέον στο pvc φαίνεται οτι έχει κοπεί και έχει γίνει η θερμοκόλληση. Ενώ το αλουμίνιο κόβεται και μπαίνουν οι σύνδεσμοι ένωσης. Το pvc είναι μασίφ. Ενώ το αλουμίνιο θα μπορούσαμε να το ξεβιδώσουμε και να το κάνουμε κομμάτια. 

Κουφώματα pvc

Το κούφωμα pvc έχει στο κέντρο του διατομή χάλυβα δυο χιλιοστών το οποίο πας προστατεύει σε περίπτωση παραβίασης. Ο οπλισμός από χάλυβα καθυστερεί τον επίδοξο διαρρήκτη και τον αποτρέπει από την προσπάθεια να διαρρήξει το σπίτι. Αυτή η χρονοκαθυστέρηση αρκεί για να τον κάνει ν α πάει σε άλλο σπίτι στο οποίο θα μπει πολύ πιο εύκολα.

κούφωμα pvc
κούφωμα pvc

Ο οπλισμός από χάλυβα είναι συνήθως γαλβανιζέ ώστε να μη σκουριάζει ποτέ. Εάν δεν ήταν γαλνβανιζέ τότε θα υπήρχε η πιθανότητα ο χάλυβας να σκουριάσει, να σαπίσει και να τρέχουν οι σκουριές. Ο γαλβανιζέ χάλυβας δεν έχει ποτέ πρόβλημα οξείδωσης.

Κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν στο εσωτερικό τους το πολυαμίδιο. Το πολυαμίδιο κλείνει πλήρως τη δίοδο της θερμότητας με συνέπεια το χειμώνα να κρατάει τη ζέστη μέσα στο σπίτι, ενώ το καλοκαίρι να μην αφήνει τη ζέστη να μπει μέσα στο σπίτι. Αυτό έχει ως συνέπεια οικονομία στα έξοδα ψύξης και θέρμανσης. 

κουφώματα αλουμινίου
κουφώματα αλουμινίου

Εξοικονόμηση ενέργειας

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση θρμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων σε μια ανακαίνιση οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας περίπου στο 30%. Ας υποθέσουμε μια μέση κατανάλωση ενέργειας θέρμανσης αξίας περίπου 200 ευρώ ανά μήνα. Ας υποθέσουμε οτι χρησιμοποιούμε θέρμανση πέντε μήνες ετησίως τότε έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας κάποιων αρκετών εκατοντάδων ευρώ ετησίως. Εδώ να προσθέσουμε ότι με την τοποθέτηση θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων έχουμε καλύτερη στεγάνωση και καλύτερη ηχομόνωση.

πολυαμίδιο σε κουφώματα αλουμινίου
πολυαμίδιο σε κουφώματα αλουμινίου

Ανακαίνιση με πιστοποιημένα κουφώματα

Τα κουφώματα που χρησιμοποιούμε στις ανακαινίσεις που αναλαμβάνουμε προέρχονται από εργοστάσια και φέρουν όλες τις πιστοποιήσεις το κατασκευαστή. Επιλέγουμε κουφώματα επώνυμων μεγάλων κατασκευαστών. Αποφεύγουμε να συνεργαζόμαστε με μικρούς ανώνυμους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν μεθόδους και προϊόντα μη πιστοποιημένα. Η επιλογή ποιοτικών εργοστασιακών κουφωμάτων εγγυάται τη χρήση ποιοτικών υλικών. Για να ισχύει η εγγύηση θα πρέπει αν χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένες βούρτσες, συγκεκριμένες γωνίες σύνδεσης, συγκεκριμένα λάστιχα, συγκεκριμένοι μεντεσέδες και γενικότερα όλα τα εξαρτήματα είναι συγκεκριμένα και πιστοποιημένα. Η χρήση τους είναι υποχρεωτική διότι περνάει συνέχεια ελέγχους. Ο πελάτης μπορεί να είναι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που δίνει το εργοστάσιο. Όλα αυτά βέβαια σημαίνουν καλύτερη ποιότητα, μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερη αντοχή στο χρόνο.

Διάρκεια ζωής των κουφωμάτων

Στα κουφώματα pvc η διάρκεια ζωής εξαρτάται από το χάλυβα. Το κούφωμα καταπονείται, για παράδειγμα από τον αέρα και τα ανοιγοκλισίματα. Ο χάλυβας το κρατάει σταθερό. Κάποιοι βάζουν μικρά κομματάκια χάλυβα, σε λίγα σημεία. Τα κουφώματα που έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιούμε έχουν παντού χάλυβα, σε ολόκληρο το κούφωμα. Ο ενιαίος χάλυβας σημαίνει καλύτερη ποιότητα.

Κατηγορίες κουφωμάτων

Στη κατηγορία Α το πάχος είναι 3 mm. Στη κατηγορία Β το πάχος είναι -14%. Το εξωτερικό κούφωμα της κατηγορίας Α είναι πιο χοντρό. Άρα έχουμε τόσο καλύτερες επιδόσεις μόνωσης όσο και καλύτερη αντοχή. Τα κουφώματα Α κατηγορίας είναι όλο μασίφ. Υποδεέστερα κουφώματα έχουν στο εσωτερικό τους δευτερόχυτο pvc. Εξωτερικά είναι ίδια, η διαφορά βρίσκεται στο εσωτερικό. Πέρα από την επιλογή του χάλυβα, ένα δεύτερο στοιχείο που καθορίζει την ποιότητα των κουφωμάτων pvc είναι η χρήση μονόχυτου ή δευτερόχυτου pvc. Μια έννοια άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, το δευτερόχυτο pvc είναι υλικό που προέρχεται από επαναχρησιμοποίηση υλικού. Τα κουφώματα που έχουν παντού μονόχυτο υλικό είναι τα κουφώματα Α κατηορίας

Ανακαίνιση με ποιοτικά κουφώματα

Τι άλλο καθορίζει την ποιότητα των κουφωμάτων που ττοποθετούνται σε μια ανακαίνιση;

Καλύτερες κλειδώσεις, καλύτερος οπλισμός του χάλυβα, μονόχυτο κούφωμα κατηγορίας Α, τριπλοί υαλοπίνακες. Γερμανικά κουφώματα με όλες τις πιστοποιήσεις του κατασκευαστή. Όλα αυτά αποτελούν σημεία υπεροχής των κουφωμάτων που επιλέγουμε να τοποθετήσουμε σε ανακαινίσεις σπιτιών.

Επιλογή κουφωμάτων ανακαίνισης

Μια επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας μας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των υλικών, και τις επιλογές που έχετε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας καθώς και τις διακυμάνεις του κόστους της ανακαίνισης.

 

Media

Σας άρεσε αυτό; Κοινοποιήστε το!